Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
02 Juni 2024 
(0) 
01 Juni 2024 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
31 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
30 Mei 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
29 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
28 Mei 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
27 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
26 Mei 2024 
(0) 
25 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
24 Mei 2024 
(0) 
23 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(2) 
22 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
21 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
20 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
18 Mei 2024 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
17 Mei 2024 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
16 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
15 Mei 2024 
(2) 
(1) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
14 Mei 2024 
(0) 
(2) 
(2) 
(1) 
(0) 
(2) 
13 Mei 2024 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
10 Mei 2024 
(4) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
09 Mei 2024 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
08 Mei 2024 
(0) 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
Tales of Kenzera: Zau
Sand Land
TopSpin 2K25
WWE 2K24
Review:

Test Drive Unlimited


Door Joker op 14-03-2007 om 08:49
Bron: Gamed

Prachtig weer, boulevards met palmbomen, snelle auto’s en de enorme oppervlakte van het Hawaïaanse eiland Ohau. Op het eerste oog lijkt Test Drive Unlimited de ‘droom’ racegame, maar helaas komen dromen niet altijd volledig uit.

De eerste keer dat je de auto in Test Drive Unlimited start zal de tropische setting grote indruk op je maken. Je kijkt je ogen uit in de zonnige en groene omgeving, terwijl je langs de kust rijdt op weg naar de makelaar. Na het kopen van een huis en natuurlijk je eerste auto krijg je alle vrijheid die je je maar wenst. Ik liet de verschillende races naast me liggen en trok de wijde wereld in. En de de wereld in Test Drive Unlimited is wijds, Ohau is voor een heel groot deel nagemaakt(kijk Google Earth er maar op na) en er is genoeg te ontdekken. Om van de ene kant naar de andere kant te rijden moet je zeker een half uur uittrekken. Zelfs in de latere race rond het eiland zal je met de snelste auto nog zo’n drie kwartier bezig zijn.

Als speler neem je het ticket naar zonnige eiland om te scoren met goede looks, luxe villa's en prachtige auto´s. Om dit te financieren kun je ieder moment een race beginnen, die over het hele eiland verspreid zijn. Gelukkig hoef je niet bang te zijn om de weg kwijt te raken op weg naar deze opdrachten, want voor het navigeren heb je een echt GPS-systeem tot je beschikking, inclusief vrouwenstem die je naar je bestemming leidt. Als je al eens de weg hebt verkend kun je er ook met een muisklik naar toe, voor de wat luiere rijders onder ons. De verschillende uitdagingen bestaan natuurlijk uit de bekend races en time-trails, maar soms moet je ook pakketjes binnen een bepaalde tijd afleveren, of een plaatselijke surfer of Hawaïaanse chick een lift geven. Ook leuk is het onderdeel waar je zo hard mogelijk langs een flitspaal moest rijden. Met deze opdrachten komt het geld langzaam binnen, maar de echte geldprijzen verdien je pas met de aflever opdrachten van auto's en motoren. Je neemt plaats achter het stuur van deze auto en moet een afstand van enkele tientallen kilometers afleggen, met zo min mogelijk schade.



Deze opdrachten zijn op zich best aardig om te doen, maar zoals Roderick al aanhaalde in de review van de Xbox 360 versie zijn er wel een aantal mindere punten. De bedoelingen van de opdrachten verschillen minder van elkaar dan het spel wil laten vermoeden. Of je nou een time-trial rijdt of je binnen een bepaalde tijd een pakketje moet afleveren maakt natuurlijk weinig uit. Op zich is dit nog geen ramp, als de opdrachten zelf elke keer weer leuk en spannend waren. De races tegen de computer stellen echter al weinig voor, omdat je tegenstanders uit zichzelf al de domste fouten maken. Gelukkig heb je bij de andere opdrachten hier weinig last van, al liep de irritatie wel hoog op toen mijn afleveropdracht over meer dan 20 km op de valreep werd verpest door een zondagsrijder in het normale verkeer. Ach, die rijden er in Nederland ook rond zullen we maar denken.

Al deze singleplayer opdrachten en races doe je natuurlijk met maar één doel: het verzamelen van de allervetste auto's om zo je verblijf op de wegen van Ohau zo leuk en snel mogelijk te maken. Ook kun je wat leuke kleren kopen en zijn er over het eiland verspreid villa's te koop, maar die dienen toch vooral als garage voor je auto collectie. In Test Drive Unlimited zijn veel van de automerken aanwezig waar je normaal alleen van kan dromen. Een Ferrari Enzo, Spyker C8 Spyder, McLaren of een Lamborghini Murcielago, voor ieder wat wils. De verschillende auto's zijn tevens verdeeld in klassen, van klassiekere auto's tot de nieuwste snelheidsduivels. Een bezoek aan de dealer is altijd leuk, want dankzij een proefrit weet je ook waarvoor je al die tijd spaart. Als je eenmaal alle dealers langs bent geweest kun je ook op de motor stappen. Het is leuk om snel op te trekken, in een lerenpakje voor de liefhebber, maar door de lastige besturing zijn de tweewielers niet meer dan een aardige afwisseling voor de auto.



Het rijgedrag van de auto's is een stuk beter dan dat van de motoren, al is het niet te vergelijken met het rijgedrag in racers waarbij meer nadruk wordt gelegd op de simulatie. Toch is het irritant dat je de hele tijd wegslipt als je met een snelle auto een bergweg met scherpe bochten neemt. Door geld te besteden aan tuning, puur op het gebied van rijgedrag en snelheid, gaat het al iets beter, maar het is duidelijk dat Test Drive Unlimited het vooral moet hebben van de schoonheid van de voertuigen en het eiland, van de grote speelwereld en van de multiplayer opties. Terwijl jij op bezoek bent in Ohau, doen duizend andere gamers dat namelijk ook. De promotie achter Test Drive Unlimited had het dan ook over MMOR, Massively Open Online Racing, maar helaas kunnen we vast stellen dat dit onzin is. Van de duizend man die tegelijkertijd online racen kun je er namelijk maximaal een stuk of acht zien, en dan moet nog alles meezitten.

Vaak leidt het tot komische situaties als je een andere speler tegenkomt. Zo trof ik ene Mario, een duitser die wanhopig op zoek was naar Amerikaanse auto's. Als hij gewoon even op de map had gekeken was hij er zo gekomen, maar hij had blijkbaar nog niet alle mogelijkheden door. Een andere Duitser vroeg of ik in een woonwagen woonde, blijkbaar het beeld van Nederlanders. Toen ik hem erop wees dat ik in een Lamborghini reed, een toch wel wat duurdere auto dan die van hem, weigerde hij mijn uitnodiging tot een race en reed hij snel weg. Online racen komt in Test Drive Unlimited eigenlijk alleen tot zijn recht als je een gelijkwaardige opponent, met dito auto, tegenkomt. Door het knipperen met je koplampen daag je de ander uit, waarna je zelf een parcours kunt uitzetten. In de standaard multiplayer races die over het eiland liggen kon ik nog geen tegenstander vinden, hopelijk verbetert dat als het wat drukker bezocht is. Sowieso is het online gedeelte erg afhankelijk van de community. Je kunt je verenigen in clubs, auto's online kopen en verkopen en gezellig met anderen rond rijden. Ik heb me dan ook het meest vermaakt met dit laatste. Lekker gas geven en tussen het verkeer door zigzaggen, terwijl de radio hard aanstaat. Mocht je een foutje maken dan zal je auto in ieder geval onbeschadigd blijven door de licentieredenen. Om dezelfde reden zal je weinig last ondervinden van de politie, die alleen bij een crash achter je aan komen. Of dit een minpunt is moet ieder voor zichzelf bedenken, het voordeel is dat je altijd rondrijdt met een krasloze bolide.



Hoewel Test Drive Unlimited zeker niet de perfecte racer is, weet het te scoren op de punten zoals die in de inleiding staan. De kleine minpuntjes kunnen het heerlijke tropische sfeertje met snelle auto´s niet verpesten. Juist dit maakt het zo jammer dat de game gewoon dramatisch is afgewerkt. Natuurlijk kan je van een online game in een spelwereld van deze omvang niet verwachten dat hij foutloos is, maar na uitstel van de release en verschillende beta´s had je van Eden toch wel beter werk mogen verwachten. Hoe kan je nou een race game uitbrengen waarbij veel stuurtjes performance problemen veroorzaken waardoor het spel onspeelbaar wordt? Ook wemelt het op het net van mensen met veel verschillende problemen. Het is duidelijk dat er snel een patch zal moeten verschijnen. Voor mij is dat helaas al te laat, toen de game voor de vierde keer in één week tijd vastliep was ik gedwongen de computer weer te resetten. Helaas heeft mijn harde schijf dat niet overleefd. Laat duidelijk zijn dat Test Drive Unlimited hier niet direkt de schuldige aan is, maar het gaf wel de aanzet met de vastloper. Dit heeft er dan ook voorgezorgd dat de game mij gedesillusioneerd heeft achter gelaten. Als alle problemen verholpen worden met een patch, of je het geluk hebt de game probleemloos te draaien, dan is Test Drive Unlimited zeker een heerlijke vakantie en kun je zeker een punt bij het cijfer optellen. Ik zal echter moeten wachten op een vervangende harde schijf of mijn bezoek aan Hawaï over een aantal jaren, want dankzij Test Drive Unlimited is dat toch zeker een plek die ik ooit een keer wil hebben gezien.
Beoordeling
Gameplay   75
Sound   80
Graphics   85
Replay   80

Test Drive Unlimited is een leuke vakantie op Hawaì, maar de slechte afwerking tempert de vreugde
75


10:20  PSP maakt retailers opnieuw enthousiast
21:49  Japanse trailer Front Mission
 Reacties (16)
 Pagina: 1
Cubic X op 14-03-2007 om 09:13 [Niv: 203 / Exp: 10171]
Idd...tis een heel leuk spel, alleen het is zoo ontzettend zwaar voor je PC. Met een C2D op 2.66GHZ, 2GB en een NVIDIA 8800GTX haal je op 1800x1600 met AA4 en alles op het hoogst slechts 31 FPS...met een lagere pc is het gwn bijna onspeelbaar

Toch is het een leuk spel

Nelus op 14-03-2007 om 11:41 [Niv: 526 / Exp: 26310]
Ja gast, kijk dan wat je allemaal aan hebt staan! fucking 1800x1600 een AA4, dat vreet fucking veel rekenwerk gek

Gast (80.60.87.xxx) op 14-03-2007 om 11:42
Dit terwijl de Beta bij de meeste mensen gewoon soepel loopt. Apart verhaal dus idd

Gast (82.93.131.xxx) op 14-03-2007 om 13:57
AA op 2x zetten gewoon en resolutie wat lager zetten...je ziet dan meteen verschil in framerate:)

Gast (85.147.252.xxx) op 14-03-2007 om 15:47
als ik met een 7600 GT op 1024x768 en 2xAA speel dan gaat de framerate naar beneden als ik boven de 200-250 rijd

im2 op 14-03-2007 om 17:21 [Niv: 574 / Exp: 28719]
Miss is de 360 versie een betere keuze

Jeweet op 14-03-2007 om 23:20 [Niv: 74 / Exp: 3697]
ja maar tis een joekel van een eiland waar we hier te maken hebben dus als je ook heel snel gaat rijden moet ie ook tering snel die shit bufferen....lijkt mij maar ik houd niet van dit spel...dus KLAAR!

Gast (81.244.139.xxx) op 15-03-2007 om 06:40
heb mij al goed geamuseerd met het spel (had het al van de 1ste dag), maar toen ik na een week eens een drive in binnenreed, crashte het spel. Nu kan ik het zelfs niet meer opstarten (krijg een zwart scherm te zien). En dat terwijl ervoor alles wel goed werkte. Allerminst vreemd :'(

Gast (62.58.207.xxx) op 15-03-2007 om 09:57
wtf is AA?

geef mij maar gran turismo, en voor het freeriden gta :)

im2 op 18-03-2007 om 14:40 [Niv: 574 / Exp: 28719]

Gast (212.54.49.xxx) op 19-03-2007 om 10:53
kan mijn computer deze game draaien

Intel® Pentium® D 820 DualCore 2x2,8 GHz
interne geheugen: ddr 2: 1 gb
sapphir x1650 pro 512 mb 600/800 mhz
200 gb harde schijf

ik heb het spel al gehad maar toen had ik nog een oude pc sempron 2200= 1.5 ghz
maar toen begon hij te stotteren boven de 100 mph :?

Gast (81.204.125.xxx) op 01-04-2007 om 18:24
dat moet makkelijk kunnen

Gast (165.72.200.xxx) op 03-05-2007 om 12:30
Heb een vraagje over de pc versie van dit game

Wanneer je met je koplampen knippert kan je een andere racer uitdagen.

Maar hoe kan ik vervolgens de inzet verhogen, welke toets moet ik dan drukken, want elke keer als ik win krijg ik er geen geld bij..

Weet iemand hoe dit moet ?

Gast (86.83.164.xxx) op 27-05-2007 om 12:40
Hoe kan ik eigenlijk met de koplampen knipperen??

Gast (165.72.200.xxx) op 08-06-2007 om 18:41
Op H drukken (Headlight)

Gast (77.250.128.xxx) op 27-02-2008 om 14:49
waar kan ik tes drive dounloaden ??

 Pagina: 1

 Reageer
Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.
Titel:
Test Drive Unlimited
Type:
Game
Releasedatum:
08-09-2006
Ontwikkelaar:
Eden Games
Uitgever:
Atari
Media:








Meer media